• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • На Вінниччині місцеву програму житлового кредитування поширено на ВПО

На Вінниччині місцеву програму житлового кредитування поширено на ВПО

Відтепер внутрішні переселенці, які мешкають на Вінниччині, зможуть отримувати пільгові довгострокові житлові кредити за місцевою програмою на таких самих умовах, як і мешканці області.

На 16-ій сесії Вінницької обласної Ради 28 січня ухвалене рішення доповнити Комплексну регіональну програму пільгового довготермінового кредитування громадян, які потребують поліпшення житлових умов у Вінницькій області на 2018-2022 рр., Положенням про порядок надання пільгових довготермінових кредитів внутрішньо перемішеним особам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла.

«Через війну з російським агресором наші співвітчизники вимушені були покинути свої домівки, поїхати жити і працювати в інші регіони країни, зокрема – на Вінниччину, - сказав голова обласної ради В’ячеслав Соколовий. – Нині в області налічується близько 4700 внутрішньо переміщених осіб працездатного віку. У межах своїх можливостей ми повинні зробити все, щоб їх підтримати. Відтепер ці люди отримали доступ до інструменту забезпечення житлом на прийнятних для багатьох умовах».

Положення визначає механізм надання пільгових довготермінових кредитів на будівництво (реконструкцію) і придбання житла громадянам, на яких поширюється дія законів України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» і «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» коштом Вінницького обласного бюджету, районних бюджетів, і бюджетів місцевого самоврядування.

Умовами програми передбачено:

- кредит під 7% річних з можливим наданням пільг (за наявності однієї дитини – кредит під 3% річних, двох і більше дітей – кредит безвідсотковий);

- термін кредитування – до 30 років, не більше ніж до досягнення пенсійного віку;

- без встановлення граничного віку;

- власний внесок позичальника – не менше 10% вартості будівництва (реконструкції) чи придбання житла.

 

Більш детально з умовами кредитування можна ознайомитись в регіональному управлінні Держмолодьжитло у Вінницькій області.