• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Нове житло для сумчан – і мінус один проблемний об’єкт

Нове житло для сумчан – і мінус один проблемний об’єкт

 

Sumy 2 

Сьогодні, 22 серпня, напередодні Дня Незалежності України у Сумах відбулося свято: урочисто завершено будівництво другого житлового будинку за адресою: вул. Інтернаціоналістів, 35 на 150 квартир. Новосели, що беруть участь у житлових програмах, які адмініструє Держмолодьжитло, отримали сертифікати на омріяні квартири.

 Наголосимо на важливому факті. 17 родин, які стали цього дня новоселами, були ошукані іншим інвестором та були змушені понад 10 років чекати на власне житло. І от сьогодні їхня мрія здійснилася. На основі співпраці Держмолодьжитла з міською владою Сум і керівництвом Сумської області ТОВ «БВК компанія «Федорченко» на максимально вигідних умовах побудувало житло сім’ям інвесторів, які були ошукані. Відтак у Сумах більше немає проблемного об’єкту.

 Sumy 4Разом з постраждалими інвесторами документи на свої квартири отримали учасники АТО,  учасники бойових дій і внутрішньо переміщені особи.

Участь в урочистостях узяли голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний, міський голова Сум Олександр Лисенко, перший заступник голови правління Іван Парух, генеральний директор підприємства-забудовника – ТОВ «Будівельна виробничо-комерційна компанія «Федорченко» Віктор Федорченко. Перерізали традиційну стрічку, першими привітали новоселів і вручили їм сертифікати на квартири очільник Держмолодьжитла і Сумський міський голова. Далі учасники святкування оглянули новозбудоване житло.

Sumy 3

Отже, дуже скоро будинок по Інтернаціоналістів почне жити повноцінним життям. Держмолодьжитло вітає щасливих власників квартир. Нехай у нових стінах назавжди оселяться щастя і достаток, звучить радісний сміх дітей і онуків. А нове життя, праця, натхнення – хай завжди будуть на благо Сум і України.

Довідка. Житловий 150-квартирний будинок за адресою: Сумська обл., м. Суми, вул. Інтернаціоналістів, 35, буд. 2 споруджено за участі державних та місцевих житлових програм, що реалізуються Державною спеціалізованою фінансовою установою «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

За державними і місцевими житловими програмами у будинку збудовано 33 квартири. Їх власниками стали 5 сімей учасників АТО, 17 молодих родин віком до 35 років, 7 родин віком до 40 років, одна родина ВПО, 2 сім’ї держслужбовців.

Більшість новоселів скористалися пільговими довгостроковими кредитами молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам за рахунок 

коштів державного (6 квартир), місцевих бюджетів (15 квартир) та зі статутного капіталу Держмолодьжитла (5 квартир). Ще 7 квартир придбано за програмою «Доступне житло».

 Сумське регіональне управління Держмолодьжитла створене 1998 року. За увесь час діяльності Сумського РУ укладено 1568 договори з громадянами на придбання житла.

Сьогодні РУ реалізує 4 державні і 3 місцеві житлові програми ( ПК – 3), а саме:

 - Програма молодіжного житлового кредитування у м. Шостка на 2018-2020 роки;

 - Програма молодіжного житлового кредитування м. Суми на 2018-2020 роки;

 - Регіональна програма молодіжного житлового кредитування на 2018-2020 роки в Сумській області.