Новини регіональних управлінь Держмолодьжитла

 

hrk 1На Харківщині підписано ювілейний,  50-й з початку року договір

Харківським регіональним управлінням розпочато роботу за окремим напрямком міської цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2020 роки, а саме «надання державної підтримки за рахунок коштів бюджету міста Харкова на будівництво (придбання) доступного житла для працівників підприємств м. Харкова». 

У грудні 2018 року виконавчим комітетом Харківської міської ради було затверджено новий порядок формування реєстру кандидатів з числа працівників підприємств міста. Нарешті з’явилися і кандидати, що мають намір скористатися підтримкою у розмірі 40%. Так першою родиною, що підписала такий договір стала сім’я працівника відомого Харківського заводу «Електроважмаш». 

Більш детально 

lug 1

 

На Луганщині багатодітна родина отримала кредит на купівлю власного будинку.

Надано кредит зі статутного капіталу Держмолодьжитла на придбання житлового будинку в смт. Марківка. Кредит отримала багатодітна родина Семенових.

Будинок знаходиться на самій горі, звідки відкривається надзвичайний пейзаж. 

Директор Луганського регіонального управління Інеса Кірєєва запитала малечу, чи подобається їм новий будинок. Маленька Олександра відповіла, що вона дуже рада тому, що зараз вона має власну кімнату.

Zap 1На Запоріжжі надано житловий кредит

У Запорізькому регіональному управлінні Держмолодьжитла підписано кредитний договір. Цього разу щасливими новоселами стала багатодітна родина Сновальових із міста Запоріжжя, яка перебуває на квартирному обліку з 2017 року.

Кредит надано за рахунок коштів міста Запоріжжя, згідно Порядку надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла на території міста Запоріжжя, які надаються за рахунок коштів місцевого бюджету, затвердженого Рішенням Запорізької міської ради від 31.01.2018 р. №54.

riv 1

У Рівному внесено зміни до Міської Програми забезпечення молоді житлом

На 32-й сесії Рівненської міської ради VII скликання, що відбулась 13 червня поточного року, було внесено зміни до Міської програми забезпечення молоді житлом на 2015-2019 роки (далі - Програма), в частині збільшення прогнозного  обсягу фінансових ресурсів для реалізації програми.

Ініціатором розробки програми є Рівненське регіональне управління Держмолодьжитла, якому делеговано виконання частини заходів з реалізації зазначеної програми.

Джерелами фінансування програми визначено бюджет міста Рівне. Запланований обсяг фінансування на 2019 рік передбачено у розмірі 9,3 млн. грн.

Основна мета програми полягає у створенні належних умов для забезпечення молодих сімей та одиноких молодих громадян житлом, а також активізації інвестиційної діяльності у сфері іпотечного кредитування та житлового будівництва для молодих сімей і одиноких молодих громадян.

zut 2У Житомирі пройшов круглий стіл «Обговорення питання щодо забезпечення житлом ВПО»

14 червня,  відбувся круглий стіл за ініціативи ГО «СП «Мир на долоні» та підтримки міського голови Сергія Сухомлина в якому  взяли участь представники УВКБ ООН, директор Житомирського регіонального управління Держмолодьжитло, громадські організації, заступник голови Громадської Ради при МінТот та виконавчі органи місцевого самоврядування.

Під час засідання Павло Шестопалов, директор Житомирського регіонального управління Держмолодьжитла, розповів про програми що реалізуються фондом та презентував порядок надання довгострокових пільгових кредитів внутрішньо переміщеним особам та членам їх сімей на будівництво (реконструкцію) або придбання житла на території  м. Житомир

Міський голова Сергій Сухомлин зазначив, що питання забезпечення житлом ВПО є нагальним та заслуговує на увагу органів влади і громадськості. До обговорення даного питання мають долучитися всі зацікавленні сторони. Водночас подякував за ініціативу, що в стінах Житомирської міської ради зібралося таке представництво.

Детальніше

Робота із сприяння громадянам у реалізації їхнього конституційного права на власне житло триває.