• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Новини регіональних управлінь Держмолодьжитла: Укладення кредитних договорів за житловими програмами триває

Новини регіональних управлінь Держмолодьжитла: Укладення кредитних договорів за житловими програмами триває

Волинське регіональне управління Держмолодьжитла уклало кредитний договір згідно з Положенням про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 29.05.2001 р. №584.Zap

Незважаючи на карантин, Волинська обласна державна адміністрація і Луцька міська рада забезпечили фінансування соціально-економічної програми забезпечення молоді житлом у Волинській області на 2019-2023 рр. в сумі 432,7 тис. грн. (спеціальний фонд обласного бюджету – 69,3 тис. грн, спеціальний фонд бюджету м. Луцька – 363,4 тис. грн.

Це дало змогу молодій родині отримати пільговий кредит на будівництво власного житла.

***

Запорізьким регіональним управлінням Держмолодьжитла укладено другий у 2020 році кредитний договір – з родиною учасника АТО. Кредит надано за обласною Програмою забезпечення житлом учасників антитерористичної операції/ООС Запорізької області на 2018-2022 рр. (Рішення Запорізької обласної ради №67 від 01.03.2018 р.).

Кредит на будівництво житла отримала родина Євгена Крамара, яка перебувала на квартирному обліку для поліпшення житлових умов з 2017 року.

***

LugЛуганське регіональне управління Держмолодьжитла в липні надало кредит в розмірі 588 418 грн за Регіональною цільовою програмою забезпечення молоді житлом (за рахунок коштів обласного бюджету) сім’ї Олександра Лондар.

Родина Лондар звернулася в Луганське РУ Держмолодьжитла у березні 2019 року і була включена до рейтингу кандидатів на отримання кредиту. Саме цього року підійшла їхня черга.

За кредитні кошти придбано 4-кімнатну квартиру в місті Сєвєродонецьк. Тепер у діточок Діани і Матвія будуть окремі кімнати.

Зазначимо, загалом з вересня 2016 року за кошти обласного бюджету на Луганщині придбано 35 квартир за різними кредитними програмами.

***

Тернопільське регіональне управління надало молодіжний кредит на придбання житла за ставкою кредитування 6% річних.

Молода сім’я, яка належить до категорії внутрішньо переміщених осіб, скористалася своїм першочерговим правом на отримання кредиту та обрала квартиру в новозбудованому багатоквартирному житловому будинку за адресою: м. Тернопіль, вул. Тролейбусна.                                                            

Кредит надано за програмою кредитування молодих сімей та одиноких молодих громадян на будівництво (придбання) житла за рахунок коштів статутного капіталу Держмолодьжитла.

Нагадуємо, умови для отримання довгострокового пільгового кредиту для будівництва (реконструкції) та придбання житла за рахунок коштів Держмолодьжитла спрощено. Сьогодні це одна з найбільш привабливих  житлових програм, яка передбачає нижчу відсоткову ставку порівняно з пропозиціями комерційних банків.

***

У Чернігівському регіональному управлінні Держмолодьжитла підписано кредитний договір щодо надання пільгового довготермінового кредиту на придбання житла для молодої родини учасника АТО.

Кредитування здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету відповідно до Обласної програми підтримки розвитку житлового кредитування молоді на 2011-2020 роки, затвердженої рішенням Чернігівської обласної ради від 25.03.2011.

Держмолодьжитло щиро вітає родини з важливою подією у їхньому житті! Щастя вам, добробуту і затишку у власних домівках!