• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Новини регіонів: незламне Харківське регіональне відділення, нові кредити, нові програми

Новини регіонів: незламне Харківське регіональне відділення, нові кредити, нові програми

Третій рік триває повномасштабне вторгнення російських агресорів на українську землю. Але і в цей час життя триває: в Україні народжуються діти, створюються нові сім’ї. Тож навіть у нинішніх умовах потрібно допомагати і підтримувати людей. Інакше бути не може, адже для повноцінного життя сім’ї забезпечення житлом є одним з найважливіших факторів.

У цьому переконані в Харкові, де регіональне відділення Держмолодьжитла не зупиняє роботу, незважаючи  на постійні атаки на місто з-за російського «порєбріка», регулярні обстріли, відсутність електроенергії і умов для нормальної діяльності.

Протягом першого кварталу 2024 року із загального фонду бюджету Харківської міської територіальної громади Харківське регіональне відділення отримало 12,55 млн грн. Завдяки надходженню цих коштів пільгові кредити отримали 10 родин: п’ятьом сім’ям харків’ян надані молодіжні кредити, три отримали іпотеку як учасники бойових дій. Серед отримувачів житлових кредитів – по одній сім`ї працівників бюджетної сфери і внутрішньо переміщених осіб.

Показово для всіх регіонів України є той факт, що навіть у воєнний час Харківська міська влада продовжує співпрацю з відділенням Держмолодьжитла заради надання можливості для молодих сімей і одиноких молодих громадян, учасників бойових дій, ВПО, бюджетників придбати власне житло на пільгових умовах.

Сім’ї сильних духом харків’ян отримують нову оселю, а разом з нею – друге дихання і фактично нове життя в незламній і незалежній Україні.

Черкащина: нові й оновлені місцеві житлові програми

Змінами до рішення Шполянської міської територіальної громади від 25.12.2023 р. затверджена Програма забезпечення учасників АТО/ООС і бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України, та осіб, які брали безпосередню участь у заходах забезпечення оборони України, безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, та членів їх сімей житлом у 2024-2025 роках.

Кредит за цією програмою можуть отримати учасники бойових дій, які брали чи беруть участь у обороні України, захищають безпеку населення та інтереси держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Новини й зі ще одного району Черкащини: Христинівська міська рада ухвалила місцеву програму пільгового житлового кредитування, розраховану на 2024-2025 роки. Її цільова група – учасники АТО/ООС і бійці-добровольці, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України, та особи які брали участь у забезпеченні оборони України, захисті безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією росії проти України, та члени їх сімей житлом.

У рамках програми для забезпечення родин житлом співпрацюватимуть Черкаська обласна державна адміністрація, обласна рада, Христинівська міська рада і Черкаське регіональне відділення Держмолодьжитла.

Іпотечний кредит молодому мешканцю Чернівців – до дня народження

Молодий чернівчанин Андрій Криворучко працює в комп’ютерній галузі. Щоб вирішити своє житлове питання, зважив різні варіанти та зупинив свій вибір на молодіжній іпотечній програмі, яку реалізує Держмолодьжитло – зокрема Чернівецьке регіональне відділення Фонду.photo 1

За приємним збігом обставин саме до дня свого народження за кошти наданого Чернівецьким відділенням Фонду молодіжного кредиту Андрій придбав 1-кімнатну квартиру в Чернівцях.

 

Ми щиро радіємо за кожну родину, кожну нову можливість, кожну нову здійснену мрію наших громадян. Перемоги і процвітання всім нашим клієнтам і кожному українцю!