Новини регіонів: нові кредити, нові будинки

Запоріжжя: видано чергові кредити

Запорізьке регіональне управління Держмолодьжитла надало черговий кредит за обласною програмою забезпечення житлом учасників антитерористичної операції Запорізької області на 2018-2022 рр.

zp 1

Кредит отримала молода родина Олексія Салахутдінова. Сім'я взяла кредит на будівництво житла в ЖК «Олександрівський 2». Цікавий факт: у червні цього року кредит за обласною програмою отримала родина Сергія Салахутдінова. Тепер рідні брати будуть сусідами не лише по будинку, а й по поверху.

Також цими днями Запорізьке РУ видало другий 2020 року кредит зі статутного капіталу Держмолодьжитла – молодій родині Дмитра Сіряченка, яка перебувала в черзі з лютого 2020 року і мала першочергове право як родина внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, відсоткова ставка за користування таким кредитом встановлюється у розмірі облікової ставки Національного банку України, що діє на момент ухвалення рішення про надання кредиту. Тож родина пана Дмитра отримала кредит під діючу ставку НБУ – 6% річних.

Черкаси: ухвалено обласну програму забезпечення житлом учасників АТО/ООС до 2025 року

Депутати Черкаської обласної ради з метою вирішення житлових проблем, підвищення соціального захисту та адаптації учасників АТО/ООС і бійців-добровольців та членів їх сімей в Черкаській області ухвалили нову обласну програму забезпечення учасників АТО/ООС і бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України, та членів їх сімей житлом у 2021 – 2025 рр.

Коротко про умови програми:

- розмір кредиту на будівництво та придбання житла визначається з норми 21 кв. м загальної площі житла на одного члена сім'ї і додатково 20 кв. м на сім'ю:

-кредит надається учасникам АТО та членам їхніх сімей на будівництво або придбання житла терміном до 30 років.

-розмір відсоткової ставки встановлюється у розмірі 3% річних. Позичальник, який має одну дитину, звільняється від сплати відсотків за користування кредитом; позичальнику, який має двох дітей, за рахунок бюджетних коштів погашається 10% суми зобов'язань за кредитом, а позичальнику, який має трьох і більше дітей, - 15% зобов'язань за кредитом.

Програма працює по всіх населених пунктах Черкаської області, тому всі ОТГ та новоутворені райони мають змогу активно включатися в процес забезпечення житлом учасників АТО/ООС і бійців-добровольців та членів їхніх сімей. Більш детальну інформацію можна отримати за адресою: м. Черкаси, вул. Максима Залізняка 10, оф.412 або за телефоном (0472) 33-73-05

Херсон: завершено будівництво житлового будинку

Будівельна компанія "Молодіжний житловий комплекс" отримала сертифікат Управління з питань ДАБК Херсонської міської ради серії ХС №122200910242 про відповідність закінченого будівництвом об’єкта проектній документації та підтвердження його готовності до експлуатації 9-поверхового будинку № 34/4 на 63 квартири по просп. 200-річчя Херсона на IV Таврійському мікрорайоні м. Херсона.

Завдяки спільним зусиллям місцевої влади, депутатів, регіонального управління Держмолодьжитла, громадян-інвесторів та учасників житлових програм завершено будівництво чергового житлового будинку в Херсоні у межах діючих житлових програм.

20 молодих родин отримали за кошти державного і місцевих бюджетів пільгові кредити/державні підтримки на будівництво житла у цьому будинку:

- за програмою молодіжного житлового кредитування – 15 родин (4 з них родини учасників АТО, 5 – родини молодих працівників бюджетних установ та 6 – інші категорії громадян);

- за програмою доступного житла – 5 родин внутрішньо переміщених осіб.