Перспектива житлових програм на Миколаївщині

mykolaiv

В.о. директора Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла Василь Федорончук виступив на засіданні Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва у Миколаївській області під головуванням заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Валентина Гайдаржи.

mykolaiv2Керівник регіонального управління Фонду доповів про стан реалізації Комплексної соціально-економічної програми забезпечення громадян житлом у Миколаївській області на 2013-2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 21.12.2012 і Комплексної соціально-економічної програми забезпечення громадян житлом у Миколаївській області на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням облради від 21.12.2017.

Було зазначено, що в бюджеті Миколаївської області на 2018 рік передбачено 3,174 млн грн (2,6 млн грн із загального фонду і 574 тис. грн із спеціального фонду бюджету області) на пільгове довготермінове кредитування молоді для придбання житла.

Координаційна рада розглянула перелік із 91 молодої сім’ї і одиноких молодих громадян, зареєстрованих у Миколаївському регіональному управлінні Держмолодьжитла.

Валентин Гайдаржи звернув увагу керівників районів, міст обласного значення, які брали участь у засіданні, на те, що особливу увагу необхідно приділити пільговим категоріям громадян, молодим спеціалістам, учасникам АТО, внутрішньо переміщеним особам.

По завершенню засідання заступник голови ОДА доручив головам районів, об’єднаних територіальних громад і міст обласного підпорядкування активізувати розробку й ухвалення місцевих житлових програм з виділенням фінансування і популяризацією житлових програм серед мешканців Миколаївщини.