• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Представники громадських організацій провели зустріч із керівництвом Держмолодьжитла

Представники громадських організацій провели зустріч із керівництвом Держмолодьжитла

27 вересня відбулося засідання Громадської ради при Державній спеціалізованій фінансовій установі «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

 9273727

Голова правління Фонду Сергій Комнатний нагадав, що ідея створення Громадської ради при Держмолодьжитлі виникла рік тому під час роботи над стратегією розвитку Фонду і виявилася продуктивною. Створення такого органу було спричинене необхідністю внесення змін до системи публічного управління фінансовою установою і потребою налагодження дієвої взаємодії державного Фонду із суспільством. «Цю задачу ми виконали, Громадська рада працює», - сказав очільник Держмолодьжитла.

 9273725

Звітуючи про результати роботи установи за вісім місяців 2017 року, він зазначив, що за цей час на виконання вимог Нацкомфінпослуг було проведено аудит фінансової звітності Фонду, який підтвердив, що зазначена звітність відображає реальний стан фінансової установи і відповідає вимогам Міжнародного стандартів фінансової звітності. Також у Держмолодьжитлі проведено планову перевірку Державною аудиторською службою, а зараз триває планова перевірка ефективності реалізації програм Фонду Рахунковою палатою України.

Стисло характеризуючи нинішній етап діяльності установи, Сергій Комнатний відзначив посилення співпраці з органами місцевого самоврядування і наголосив на необхідності відновлення участі держави в фінансуванні житлових програм.

Так, за вісім місяців цього року Держмолодьжитлом укладено 292 договори щодо надання пільгових кредитів молоді, учасникам АТО, педагогам і бюджетникам, а також надання держпідтримки на придбання житла. В будівельну галузь залучено 187,6 млн грн інвестицій – з коштів місцевих бюджетів, статутного капіталу Фонду і власних коштів громадян. Лише 2017 року забезпечено житлом 99 учасників АТО (загалом житло через програми Держмолодьжитла отримали 152 родини захисників Вітчизни).

Зараз триває нормотворчий процес модернізації програм, які адмініструє Держмолодьжитло. Зокрема, вагомим кроком назустріч інтересам потенційних учасників житлових програм стало ухвалення Урядом розробленої фахівцями Мінрегіону і Фонду постанови №708, яка спростила доступ громадян до підтримки з боку держави в придбанні власного житла.

На засіданні прозвучала інформація про діяльність Громадської ради і проміжні звіти робочих груп. Також обговорювався план заходів до кінця 2017 року.

 Цього ж дня голова правління Держмолодьжитла, його заступники і начальники управлінь Фонду в межах «Години діалогу з громадськістю» спілкувалися з представниками майже 15 громадських організацій, які співпрацюють з установою в рамках підписаних меморандумів. 

22045642 282937678868299 6162537140518075201 n