• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Програма соціального житла запрацювала у четвертому регіоні країни – на Житомирщині

Програма соціального житла запрацювала у четвертому регіоні країни – на Житомирщині

7 жовтня у селищі Нова Борова на Житомирщині вісім сімей вимушено переміщених осіб із Херсонської, Запорізької і Донецької областей, багатодітних родин і родин, житло яких зруйноване внаслідок бойових дій, отримали ключі від соціальних квартир.

Соціальне житло родини отримали в межах програми, що її реалізує Міністерство розвитку громад та територій України і виконавцем якої є Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву. Новим затишним домом для сімей відтепер стануть Нова Борова, Новоград-Волинський і Житомир.  news 2 07 10 2022

Ключі й договори на проживання вручили голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний і начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко за участі Новоборівського селищного голови Григорія Рудюка і керівника Житомирської районної військової адміністрації Олександра Хомича.

«Уряд напрацьовує різноманітні механізми вирішення житлової проблеми українців, яких агресор позбавив даху над головою. Один із них — надання житла для тимчасового проживання», — наголосив 29 вересня під час вручення ключів від соціального житла в Чернігові Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов. 

Загалом у межах програми за рахунок 100 млн грн, наданих згідно з постановою КМУ від 07.03.2022 №220 «Питання надання гуманітарної та іншої допомоги цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні», Держмолодьжитло придбало 60 квартир у чотирьох областях – Житомирській, Київській, Сумській і Чернігівській. Усі придбані оселі в кожному з чотирьох регіонів уже отримали своїх мешканців.

Держмолодьжитло закуповує квартири для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб насамперед із числа багатодітних родин та родин, житло яких було зруйноване внаслідок агресії рф. news 3 07 10 2022

Усі квартири надані родинам у повністю придатному для мешкання вигляді – із ремонтом, меблями і побутовою технікою.

Товариство Червоного Хреста України забезпечило всі соціальні квартири в країні необхідною побутовою технікою, посудом і комплектами постільної білизни.

Довідково.

Перелік постраждалих осіб, яким надається житло для тимчасового проживання, визначають обласні і Київська міська військові адміністрації з урахуванням пріоритетності. Пріоритетність визначає Порядок формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Умови програми передбачають:

– житло надається на підставі договору найму на строк до одного року з можливістю продовження цього строку;

– надання житла для тимчасового проживання здійснюється без внесення  постраждалими особами плати за користування житлом;

– громадяни відшкодовують Держмолодьжитлу лише плату за житлово-комунальні послуги, податок на нерухоме майно і витрати на страхування житла. news 4 07 10 2022