• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Проведено сьомий відбір за програмою житлового кредитування ВПО

Проведено сьомий відбір за програмою житлового кредитування ВПО

IMG 0130

25 січня 2022 р. Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву провів черговий етап відбору учасників програми «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб». За результатами цього етапу ще 150 родин зможуть отримати пільговий кредит на придбання житла.

Цей житловий проєкт реалізують Держмолодьжитло і Мінреінтеґрації відповідно до порядку, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №451 від 28.04.2021 р., за ґрантові кошти Уряду Німеччини (25,5 млн євро), надані через Кредитну установу для відбудови (KfW). Зареєструватися для участі у програмі можна через портал державних послуг ДІЯ або в регіональних управліннях Держмолодьжитла.

Загалом від початку виконання програми (липень 2021 року) у Держмолодьжитлі підписано 258 іпотечних угод із громадянами України – внутрішньо переміщеними особами на загальну суму 304 млн грн.

Сьомий за ліком відбір проведено згідно з правилами програми – за участю представників Мінреінтеґрації, Імплементаційного консультанта (IPC GmbH) і Держмолодьжитла, із застосуванням ґенератора випадкових чисел із застосуванням програмного забезпечення (сервіс RandomPicker.com), запропонованого Імплементаційним консультантом, погодженого KfW і такого, що відповідає вимогам законодавства із захисту персональних даних.

Не пізніше наступного робочого дня після проведення відбору регіональні управління Держмолодьжитла повідомлять осіб, які отримали змогу взяти кредит на житло, про необхідність подання визначених Порядком документів. Перелік таких осіб буде опубліковано на офіційному вебсайті Держмолодьжитла і сайтах його регіональних управлінь.

Перелік переможців відбору №7 опубліковано на офіційному веб-сайті Держмолодьжитла і сайтах його регіональних управлінь.

Довідка

За умовами програми, кредити внутрішньо переміщеним особам надаються на термін до 20 років під 3% річних, виходячи з нормативної площі житла (21 кв. м загальної площі на особу і додатково 10,5 кв. м на сім’ю).

 

Об’єктами кредитування можуть бути квартира у багатоквартирному житловому будинку чи одноквартирний житловий будинок, прийняті в експлуатацію не більше 35 років тому чи реконструйовані не пізніше 25 років тому.