• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Семінар про можливості співпраці місцевого самоврядування з Держмолодьжитлом

Семінар про можливості співпраці місцевого самоврядування з Держмолодьжитлом

23 серпня голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний провів презентацію можливостей співпраці Фонду з місцевими громадами і органами місцевого самоврядування (ОМС) у житловій сфері.

Захід був організований Асоціацією малих міст України.

Ішлося про реалізовані кейси співпраці Держмолодьжитла з ОМС і актуальні можливості для взаємовигідного співробітництва в інтересах мешканців громад.

Держмолодьжитло, зазначив Сергій Комнатний, шукає і використовує всі можливості для збереження співпраці з органами місцевої влади і самоврядування. Установа має у своєму активі багаторічний позитивний досвід такої спільної праці.

Навіть в умовах війни, що триває, Фонд продовжує спільну реалізацію житлових програм у низці регіонів, пропонуючи українцям набір варіантів вирішення житлового питання. Адже житла сьогодні потребують мільйони наших громадян, насамперед ВПО.

На цей час Фонд разом із місцевими органами влади реалізує програми за 87 напрямками – зокрема, 41 напрям для молоді, 21 для військовослужбовців, 9 для внутрішньо переміщених осіб тощо.

Чинні місцеві житлові програми – це вияв довіри до інституційної спроможності Держмолодьжитла і водночас показник якості роботи регіональних відділень Фонду. Програми поновлюються там, де є воля місцевих влад і розуміння важливості вирішення проблеми забезпечення житлом для мешканців громад.

На 2023 рік Держмолодьжитло запланувало розробити 20 нових місцевих житлових програм, із них 15 уже розроблені й готуються до ухвалення місцевими радами чи перебувають на стадії реалізації.

Співпраця Фонду як із партнерами, так і з громадянами відбувається на засадах прозорості, всі реєстри і звітність установи відкриті.

Керівник Держмолодьжитла розповів про механізм співпраці громад з Фондом та про напрямки міжнародної співпраці з донорськими установами, такими як німецький банк KfW і Банк розвитку Ради Європи. До останньої установи Україна приєдналася, в тому числі, завдяки активному відстоюванню керівництвом Держмолодьжитла доцільності цього кроку в інтересах українців, що потребують житла.

Наостанок Сергій Комнатний подякував представникам ОМС, які взяли участь у презентації, за намір вивчити досвід роботи механізмів вирішення житлової проблеми, використати отриману інформацію в інтересах мешканців громад і тим самим сприяти стабільному розвитку і соціальній стабільності в регіонах.

У Фонді відкриті до подальшої роботи в цьому напрямку і готові надати всі необхідні консультації лідерам місцевих громад.