• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Сергій Комнатний: Уряд здійснив революцію в доступі українців до житлових програм

Сергій Комнатний: Уряд здійснив революцію в доступі українців до житлових програм

 

Ухвалення Урядом постанови №708 від 20 вересня ц. р., якою внесено зміни до Порядку забезпечення громадян доступним житлом, – це фактично революція у програмі «Доступне житло». На цьому наголосив голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний, відкриваючи розширену селекторну нараду з центральним апаратом і головами регіональних управлінь Фонду.

Наступним логічним кроком, але не другим за вагомістю кроком влади має стати повноцінне фінансування державних житлових програм, акцентував очільник Фонду. Молодь, захисники Вітчизни, переселенці чекають від Уряду і Парламенту рішення про передбачення у Державному бюджеті на 2018 рік достатнього об’єму коштів на державні житлові програми. Говорячи про основні положення Постанови №708, доповідач нагадав, що цей нормативний акт суттєво спростив процедури отримання державної допомоги в рамках державних житлових програм для таких категорій громадян, як учасники антитерористичної операції і вимушено переміщені особи (ВПО), зазначив він. Зокрема, на ВПО поширено перелік осіб, які мають право на отримання зазначеної державної допомоги без обов’язкової вимоги перебування на квартирному обліку.

Селекторна 2 відео з регіонами. 20 липня 2017

- Знято одну з найбільш суттєвих перешкод на шляху людей до підтримки держави у вирішенні житлового питання, - сказав Сергій Комнатний. – Ми відходимо від такого рудименту радянських часів, як забюрократизоване оцінювання людини через призму її прописки. 

Постановою ухвалено новий порядок, за яким держава надаватиме  підтримку зі сплати до 50 відсотків вартості житла для учасників АТО і ВПО та 30 відсотків – для інших категорій населення. Уряд затвердив відхід від нормативного визначення граничної вартості квадратного метра житла, який раніше використовувався при розрахунках умов участі людей у кредитних програмах. Постановою Кабміну прийнята опосередкована вартість житла з коефіцієнтами, що наближає цей показник до реальної ринкової вартості житла. «Це більш справедливі для людей умови, які усувають можливість некоректні розрахунки і не зменшують розмір державної допомоги», - сказав Сергій Комнатний.

- Нарешті, постанова Уряду є серйозним кроком і в напрямку боротьби з корупцією, адже чиновник позбувається права вирішувати, надавати чи ні людині шанс реалізувати її конституційне право на власне житло, - підбив підсумок голова правління Держмолодьжитла.