• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Ще 150 родин ВПО отримали право на пільговий кредит для придбання житла

Ще 150 родин ВПО отримали право на пільговий кредит для придбання житла

Понад 240 сімей переміщених осіб із тимчасово окупованої території України вже придбали власне житло завдяки реалізації програми «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб». Сьогодні, 12 січня 2022 року, Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву провів шостий етап відбору учасників цього проєкту – перший у цьому році. Відтак іще 150 сімей-переможців зможуть отримати пільгові кредити для придбання власного житла.

«Сім’ї, які втратили помешкання через військову агресію Росії, мають отримувати підтримку держави, у тому числі, через пільгові кредити на покупку житла. Одне із джерел такої підтримки – Держмолодьжитло. Фонд уже видав кредити понад двом сотням українських сімей і продовжує  реалізовувати наступні етапи проєкту», – зауважив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов. 

Як і зазвичай, сьогоднішній відбір проведено за допомогою генератора випадкових чисел із застосуванням програмного забезпечення, запропонованого Імплементаційним консультантом – IPC GmbH, погодженого Банком KfW і такого, що відповідає вимогам законодавства щодо захисту персональних даних.

IMG 0117

Для забезпечення контролю за відбором переможців процедура відбору пройшла за участю представників Мінреінтеграції, Імплементаційного консультанта і Держмолодьжитла.

Трансляція відбору на YouTube-каналі Держмолодьжитла можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/664JD7eACBQ

Не пізніше наступного робочого дня після проведення відбору регіональні управління Держмолодьжитла повідомлять переможців про необхідність подання документів, визначених Порядком.

Перелік переможців відбору №6 опубліковано на офіційному веб-сайті Держмолодьжитла і сайтах його регіональних управлінь.

Довідка 

Проєкт «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» реалізується відповідно до затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 28.04.2021 р. №451 Порядку пільгового іпотечного кредитування внутрішньо переміщених осіб за рахунок коштів гранту, наданого Урядом Німеччини через Кредитну установу для відбудови (KfW).

Виконавці проєкту – Держмолодьжитло і Мінреінтеграції, що діють у межах Угоди про фінансове співробітництво між Кабінетом Міністрів України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина. Для фінансування проєкту Уряд Німеччини через Банк KfW надав грант у 25,5 млн євро.

Для участі у програмі громадяни реєструються через портал державних послуг «Дія» або в регіональних управліннях Держмолодьжитла.

За умовами програми, кредити ВПО надають на термін до 20 років під 3 відсотки річних, виходячи з нормативної площі житла (21 кв. м загальної площі на особу і додатково 10,5 кв. м на сім’ю).

Об’єктами кредитування можуть бути квартира у багатоквартирному житловому будинку чи одноквартирний житловий будинок, прийняті в експлуатацію не більш 35 років тому чи реконструйовані не більше 25 років тому.