Сергій Комнатний: прямий ефір про житлові програми

 

23102017

Сьогодні, 23 жовтня, голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний у прямому ефірі програми "Соціум" на радіо "Вести" розповів слухачам про чинні програми пільгового кредитування житлового будівниц-тва. Відповідаючи на питання, очільник Фонду розповів, зокрема, про те, що сьогодні в країні діє 4 державних програми і понад 130 місцевих, реалізацією яких займається Держмолодьжитло і його 25 регіональних управлінь.

При цьому, на відміну від відповідних органів державної та місцевої влади, Фонд не надає соціальну допомогу у вигляді безплатного соціального житла, наголосив він. Натомість Держмолодьжитло допомагає громадянам у придбанні власного житла через пільгові програми.

23102017 1

Наприклад, молода сім`я може отримати кредит на квартиру під 3% річних, а з народженням дитини вона отримує додаткові пільги – відсотки скасовуються, а сам кредит зменшується на 25%. Народження третьої дитини означає, що "тіло" кредиту буде зменшено на 50%. Такі умови є надзвичайно вигідними як для громадян, так і для держави, яка таким чином сприяє поліпшенню демографічної ситуації.

Голова правління Держмолодьжитла зазначив, що на квартирному обліку в Україні перебувають 657 тисяч громадян, до того ж за останні роки зареєстровано понад 1,5 млн переселенців. Ці люди, а також тисячі учасників АТО, педагогічних працівників та інших українців потребують вирішення своїх житлових проблем, справедливо сподіваючись на відповідну державну підтримку.