• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Цивілізований світ повинен допомогти Україні зупинити новітніх варварів

Цивілізований світ повинен допомогти Україні зупинити новітніх варварів

Ми традиційно підтримуємо тісні стосунки з міжнародними інституціями – зокрема, із Організацією Об’єднаних Націй. Ця співпраця є важливою і в мирний час, адже сприяє розвитку України як демократичної держави, підвищенню якості життя українців, наближенню нашої країни до стандартів об’єднаної Європи і цивілізованого світу.

foto 3 news 6 04 22 

Тим паче у період війни ми вітаємо і дієво підтримуємо поглиблення співпраці органів і лідерів української влади з авторитетними організаціями. Ми переконані, що зараз вкрай важливо спільними зусиллями доносити правду про наслідки російської агресії проти нашої Вітчизни та вимагати збільшення підтримки України з боку дружніх західних держав.

4-5 квітня у Женеві (Швейцарія) відбувся Форум мерів. Його було організовано на платформі Європейської економічної комісії ООН (ЄЕК ООН), з якою Держмолодьжитло має налагоджені плідні стосунки. 5 квітня Київський міський голова Віталій Кличко і міський голова Харкова Ігор Терехов онлайн узяли участь і виступили на Форумі.

 foto 1 news 6 04 22

Мер столиці України наголосив: росія чинить геноцид проти українців – іншим словом не можна назвати жахіття, які ми побачили в Бучі, Ірпені, Гостомелі та інших передмістях Києва після звільнення їх від окупантів,. Знищуючи Україну і мирних українців, росія несе загрозу для всього цивілізованого світу. І світ повинен зробити все, щоб зупинити дикість, варварство і військові злочини.

foto 2 news 6 04 22 

Важлива єдність позиції і дій членів Євросоюзу та інших країн-партнерів України в допомозі Українській державі, підкреслив Кличко. Це стосується економічної, гуманітарної, допомоги у влаштуванні біженців та переселенців. Але насамперед військової допомоги Україні озброєнням, щоб наша держава могла себе захищати.

У свою чергу, міський голова Харкова Ігор Терехов у своєму онлайн-виступі на Форумі мерів розповів, як амбітні плани і проєкти розбудови його рідного прекрасного міста були знищені та продовжують знищуватися російськими бомбардуваннями.

Лідери самоврядування з усього світу почули з вуст Харківського міського голови правдиві свідчення про завдану Харкову війною травму. Були продемонстровані фотографії будинків і парків, які після бомбардувань і обстрілів ракетами перетворилися на руїни і кратери. Побачене шокувало учасників Форуму. Виступ Ігоря Терехова зустріли оваціями понад 45 присутніх – мери міст з усієї Європи. І коли представник росії спробував у своєму коментарі звинуватити у нищенні Харкова і гуманітарній катастрофі в місті… Україну – десятки мерів міст покинули засідання, продемонструвавши несприйняття цинічної брехні з вуст представника держави-агресора. Яскраві кадри бойкоту оприлюднив сайт британської газети Daily mail.

Учасники Форуму мерів підтримали декларацію про підтримку України і припинення збройного конфлікту, розпочатого росією.