У Кременчуку 36 родин отримали омріяне житло

Сьогодні, 29 серпня, у Кременчуку на Полтавщині урочисто введено в експлуатацію 116-квартирний житловий будинок, споруджений за участю державних житлових програм, що реалізуються Державною спеціалізованою фінансовою установою «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

В урочистостях з цієї нагоди взяв участь голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний, голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Головко, мер міста Віталій Малецький, будівельники й новосели.

20170829 133325

Зведення 10-поверхового цегляного будинку було розпочато забудовником –  «АКБ-ЛІНК» 2014 року і завершено вчасно, за графіком. Якісну роботу будівельників відзначили заслуженими нагородами.

А для новоселів найвища на цю мить нагорода – ключі від омріяного власного житла. Квартири у новому будинку за адресою: пров. Героїв Бреста, 75А отримали 36 родин учасників житлових програм Держмолодьжитла, у яких виховується 51 дитина.

Святкуватимуть цього дня, зокрема, 5 родин учасників АТО і 6 багатодітних сімей. Отримала житло у новобудові й учасниця ХХХІ Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, майстер спорту міжнародного класу, член збірної команди України з легкої атлетики Ольга Ляхова.

Загалом за рахунок коштів статутного капіталу Держмолодьжитла отримали квартири 11 родин, за рахунок коштів місцевих бюджетів – 24 сім’ї. Ще одна родина святкує новосілля за кошти Міносвіти для науково-педагогічних працівників.

Вітаючи новоселів, Валерій Головко відзначив, що Полтавська область – серед лідерів у країні з реалізації житлових програм. Він відзначив плідну співпрацю з Держмолодьжитлом, за участі якого в області за останні роки збудовано понад сто житлових будинків, де отримали житло майже 700 родин.

Мер Кременчука теж висловив слова подяки Фонду за активну співпрацю та пообіцяв і надалі свою підтримку в реалізації соціально значущих проектів.

Сергій Комнатний у своїй вітальній промові подякував місцевій владі за підтримку програм, які реалізує Фонд, відзначив успішну роботу колективу Полтавського регіонального управління Держмолодьжитла й побажав щасливим новоселам родинного затишку в новій оселі.

Треба було бачити на власні очі радісні усмішки, якими сяяли обличчя щасливих мешканців нового будинку, коли вони отримували іменні сертифікати на квартири, а їхні діти розрізали червону стрічку на вході!

Учасники заходу спільно оглянули нові просторі квартири, де оцінили високу якість оздоблювальних робіт. Будинок, комфортабельні оселі якого зустріли сьогодні своїх власників, – перший у цьому районі Кременчука. А навпроти нього вже активно зростає другий, у фінансуванні якого також задіяні державні житлові програми, що їх впроваджує Держмолодьжитло.

20170829 134614