• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • У Кропивницькому обговорили шляхи активізації забезпечення молоді житлом

У Кропивницькому обговорили шляхи активізації забезпечення молоді житлом

У Кропивницькому обговорили шляхи активізації забезпечення молоді житлом

Сьогодні у Кіровоградській обласній державній адміністрації за участі голови правління Держмолодьжитла Сергія Комнатного, заступника голови правління Фонду Ельвіри Левченко і першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка відбувся «круглий стіл» щодо перспектив будівництва житла для молоді в області.

Нарада у губернатора

Обговорювався проект програми забезпечення житлом молодих мешканців Кіровоградської області на 2018-2021 роки. Джерелами фінансування програми пропонується визначити обласний, районні й міські бюджети.

«Спільна робота місцевої влади з Держмолодьжитлом допоможе зменшити соціальну напругу в регіонах і сприятиме розвиткові цілої низки галузей економіки», - зазначив Сергій Комнатний, презентуючи програми, що їх впроваджує Фонд. Коротко ознайомивши присутніх з результатами діяльності Держмолодьжитла за 25 років, він навів результати соціологічного дослідження, згідно з якими, вирішення житлової проблеми є однією з найбільш нагальних потреб українців.

«Та ситуація, у якій опинилася наша країна, спричинила появу нових категорій громадян, які розраховують на підтримку влади у забезпеченні житлом: це учасники АТО і внутрішні переселенці. Слід невідкладно відпрацювати державну політику щодо сприяння цим людям», - зазначив очільник Держмолодьжитла.

Під час «круглого столу» йшлося також про доцільність реорганізації Кіровоградського регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву шляхом його перетворення у Кропивницьку філію Держмолодьжитла.