• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Відбувся одинадцятий відбір за житловою програмою для ВПО

Відбувся одинадцятий відбір за житловою програмою для ВПО

 20 вересня 2022 р. у Державному фонді сприяння молодіжному житловому будівництву з прямою трансляцією на YouTube-каналі Фонду пройшов 11-ий етап відбору отримувачів пільгового іпотечного кредиту за програмою «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб». Це третій етап відбору протягом дії в нашій державі запровадженого указом Президента України воєнного стану.

За його результатами ще 500 сімей зможуть отримати кредит для придбання житла на зручних, унікальних для України на цей час умовах – під 3% річних.

Проєкт розпочався в липні 2021 року, призупинявся в лютому 2022 року з початком російської воєнної агресії і був поновлений у серпні ц.р. На сьогодні за програмою видано 378 іпотечних кредитів на загальну суму 463,9 млн грн.

Відбір №11, як і всі попередні, проведено методом комп’ютерної вибірки за допомогою генератора випадкових чисел із застосуванням програмного забезпечення (RandomPicker.com), запропонованого Імплементаційним консультантом IPC GmbH, погодженого Банком KfW і такого, що відповідає вимогам законодавства щодо захисту персональних даних.

У вступному слові представники Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Держмолодьжитла та Імплементаційного консультанта, що взяли участь у відборі, побажали всім зареєстрованим для участі в програмі громадянам здійснити мрію – придбати власне житло.

Голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний зазначив, що програма «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» є важливим кроком назустріч потребам внутрішніх переселенців.

Заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Павло Козирєв зазначив, що Держмолодьжитло прозоро та ефективно реалізує німецько-українську житлову програму, і висловив вдячність німецьким партнерам за підтримку народу України у важкі для нашої країни часи.

Зазначимо, постійну підтримку в реалізації проєкту надає Міністерство розвитку громад та територій України. «Наш Уряд послідовно, за постійної підтримки надійного партнера України — Уряду Німеччини, продовжує допомагати внутрішнім переселенцям розв’язувати питання забезпечення житлом. Держмолодьжитло вчергове продемонстрував прозорий доступ громадян до одержання такої державної допомоги. Відтак сьогоднішні переможці зможуть отримати пільговий кредит на власне житло під 3 % річних», — зазначила в коментарі офіційному сайту Мінрегіону заступниця Міністра розвитку громад та територій України Наталія Козловська.

Не пізніше наступного робочого дня після відбору регіональні управління Держмолодьжитла повідомлять осіб, які отримали змогу взяти кредит на житло, про необхідність подання визначених Порядком документів. Перелік таких осіб опубліковано на офіційному вебсайті Держмолодьжитла і сайтах його регіональних управлінь.

Довідка.

Програма «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» фінансується за рахунок ґранту Уряду Німеччини, наданого в рамках міжурядової угоди через Кредитну установу для відбудови KfW, Франкфурт-на-Майні. Проєкт спільно реалізують Держмолодьжитло і Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Кредити внутрішньо переміщеним особам надаються на термін до 20 років під 3% річних, виходячи з нормативної площі житла (21 кв. м загальної площі на особу і додатково 10,5 кв. м на сім’ю).

Об’єктами кредитування можуть бути квартира у багатоквартирному житловому будинку чи одноквартирний житловий будинок, прийняті в експлуатацію не більше 50 років тому чи реконструйовані не пізніше 25 років тому.

Зареєструватися для участі у програмі можна через портал державних послуг ДІЯ або в регіональних управліннях Держмолодьжитла.