• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Захист прав людини внутрішньо переміщених осіб: пошук сталих рішень стосовно житлових питань

Захист прав людини внутрішньо переміщених осіб: пошук сталих рішень стосовно житлових питань

Експерти високого рівня на зустрічі в Києві 21 вересня обговорять поточний стан справ та можливі шляхи вирішення житлових проблем внутрішньо переміщених осіб в Україні. Представники Ради Європи в Україні та керівники профільних міністерств країни зустрінуться та в форматі круглого столу проведуть експертне обговорення ситуації, яка існує в галузі соціального захисту особливої категорії українських громадян – внутрішньо переміщених осіб, кількість яких складає на сьогодні майже 1,5 мільйонів осіб.

donbas refugees simferopol

Захід проводиться за ініціативою Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву за підтримки Проекту Ради Європи в Україні. Серед головних завдань круглого столу – розгляд європейського досвіду та стандартів Ради Європи стосовно житлових прав внутрішньо переміщених осіб, пошуки можливостей розробки та фінансування державних програм, спрямованих на прискорене вирішення житлових питань переселенців.

Серед заявлених учасників круглого столу заявлені Представництво ООН в Україні, Офіс Ради Європи в Україні, Місія USAID в Україні, дипломатичні установи ряду країн в Україні, представник Президента України у Верховній раді, народні депутати України, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, представник Уповноваженого з питань дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та представники громадськості. 

Захід відбудеться в конференц-залі готелю «Fairmont Grand Hotel Kyiv».