• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Закон є - потрібні фінанси. Круглий стіл в Миколаєві

Закон є - потрібні фінанси. Круглий стіл в Миколаєві

IMG 2616

Круглий стіл, на якому розглядались перспективи вирішення житлових проблем молоді та учасників АТО, був проведений 19 липня в Миколаєві.  

Засідання з темою "Перспективи реалізації Державних житлових програм у Миколаївській області та в місті Миколаєві для забезпечення житлом молоді, учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб" проходило під головуванням першого заступника міського голови Миколаєва Андрія Дадівєріна.

Серед присутніх в.о. директора Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла Василь Федорончук та члени міської координаційної ради, в складі якої голови адміністрацій районів, директори департаментів та керівники структурних підрозділів міськради, а також представники громадських об'єднань та організацій.

Головним питанням порядку денного був розгляд ситуації щодо реалізації положень Закону України №1954, яким встановлено нові нормативи пільг для державних житлових програм, зокрема, майже вдвічі збільшено (з 30% до 50%) ставку компенсації вартості житла для учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб.

На засіданні було відзначено велику кількість звернень громадян до державних установ, які бажають скористатися своїми законними правами для вирішення власних житлових проблем. - Основна проблема для отримання житла зазначених категорій осіб є відсутність фінансування державних житлових програм та різні умови надання кредитів, - зазначив в своїй доповіді Василь Федорончук.

Рішенням засідання було надати відповідне доручення Державному фонду сприяння молодіжному житловому будівництву розробити спільно з департаментом фінансів Миколаївської міської ради проект внесення змін та доповнень до Програми забезпечення житлом молодих громадян житлом, з продовження терміну дії до 2022 року, включити його до Міської цільової соціально-економічної програми будівництва доступного житла. Окрім того, було вирішено оновити та доповнити перелік житлових об'єктів, що будуються тепер в м.Миколаєві та задіяні в цих програмах.

Прес-служба Держмолодьжитло