Житлові програми у Харкові успішно виконуються

У серпні 2017 року до Харківського регіонального управління Держмолодьжитла надійшло 10,82 млн грн з місцевих бюджетів для виконання житлових програм. Це практично чверть від загального обсягу запланованого на поточний рік бюджетного фінансування обласних житлових програм.

З урахуванням кредитів за рахунок власних коштів Держмолодьжитла у серпні Харківським РУ укладено 45 договорів із громадянами – учасниками програм, що складає 40 відсотків усіх договорів, укладених регіональним управлінням у поточному році.

Всього ж із початку року Харківське регіональне управління Держмолодьжитла отримало 43,09 млнгрн, у тому числі 28 млн з бюджету міста Харкова, 13,65 млн з обласного бюджету і 1,44 млн грн власних коштів Держмолодьжитла.

Venzel Olexandr Semenovich Kharkiv

Керівник Харківського регіонального управління Олександр Вензель запевняє, що обидві обласні програми – забезпечення молоді житлом і надання підтримки на будівництво житла учасникам АТО профінансовані у повному обсязі. Триває й реалізація міських програм: є підстави очікувати на збільшення обсягів фінансування за ними. 

Таким чином, за вісім місяців 2017 року послугами цього регіонального управління скористалися 114 бажаючих придбати власне житло за допомогою Держмолодьжитла, серед яких – 79 учасників бойових дій в зоні АТО

Для порівняння, за 2016 рік у Харкові та області було укладено 109 договорів за всіма чинними регіональними житловими програмами.