• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • УВАГА!!! ЗМІНА УМОВ ПРИДБАННЯ ЖИТЛА ЗА ПРОГРАМОЮ «ЖИТЛОВІ ПРИМІЩЕННЯ ДЛЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ»

УВАГА!!! ЗМІНА УМОВ ПРИДБАННЯ ЖИТЛА ЗА ПРОГРАМОЮ «ЖИТЛОВІ ПРИМІЩЕННЯ ДЛЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ»

Повідомляємо, що Держмолодьжитлом, за погодженням з консультантами IPC, у період дії в Україні воєнного стану, введеного Указом Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року № 64/2022, затвердженим Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року №2102-IX,  змінені умови придбання житла та подання  Заяви про намір отримати кредит.

1. Заяву про намір отримати кредит можна подати під час особистого звернення до будь-якого регіонального управління Держмолодьжитла, обов’язково зазначивши адміністративно-територіальну одиницю, в межах якої маєте намір придбати житло, або в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг (Портал «Дія»), при цьому врахувати/обрати ту адміністративно-територіальну одиницю, в межах якої маєте намір обрати житло.

2. Житло, на придбання якого можуть бути спрямовані кредитні кошти, НЕ ПОВИННЕ ЗНАХОДИТИСЬ на території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), або на території, визнаній в умовах воєнного стану тимчасово окупованою рішенням Ради національної безпеки і оборони України, введеним у дію указом Президента України.

З таким переліком ви можете ознайомитися за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1668-22#n15 (перелік затверджений Наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України 22 грудня 2022 року № 309 зі змінами, який постійно актуалізується).

3. Громадяни, які раніше подали заяви та включені як кандидати до реєстру на сайті Держмолодьжитла, та за результатами починаючи з дев’ятого рандомного відбору стануть переможцями, будуть мати можливість  змінити   регіон придбання житла.

Така заміна буде відбуватися на підставі звернення переможця  до  регіонального управління Держмолодьжитла за адміністративно-територіальною одиницею, в межах якої переможець має намір придбати  житло з врахуванням п.2 цього оголошення.

4. Переможцю для подання документів, необхідних для отримання кредиту, буде надано 30 календарних днів з моменту повідомлення його про необхідність подання  документів.

З переліком документів, ЩО ПОДАЮТЬСЯ ПЕРЕМОЖЦЯМИ для отримання пільгового іпотечного кредиту на придбання житла, можна ознайомитись  за посиланням https://www.molod-kredit.gov.ua/zhytlovi-prohramy/kredyt-dlia-vpo-kfw/dokumenty-dlia-otrymannia-kredytu.

ВАЖЛИВО!!!

З метою актуалізації даних в реєстрі, Держмолодьжитло просить кандидатів, зареєстрованих в реєстрі, які :

  • не мають можливості (відсутні кошти власного внеску) або бажання придбати житло;
  • втратили свою платоспроможність;
  • мають граничний передпенсійний вік,

подати заяву про виключення з реєстру.

Подати таку заяву можна до будь-якого регіонального управління Держмолодьжитла або в електронному вигляді, направивши її фото або скан на адресу fond@molod-kredit.gov.ua  

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ, що кандидати, які подали заяву про виключення з реєстру, можуть повторно зареєструватися в реєстрі, при цьому попередній індивідуальний номер кандидата в реєстрі не зберігається.